Jak vytvořit minimalistický šatník na malém rozpočtu

V dnešní době je trend minimalismu stále populárnější, a to nejen ve světě designu a architektury, ale i v oblasti módy. Minimalistický šatník není jen o omezení množství oblečení, ale také o vytvoření funkční kolekce, která je snadno kombinovatelná a přizpůsobitelná různým příležitostem. Pokud máte omezený rozpočet, nemusíte se bát – vytvoření minimalistického šatníku je možné i s malými prostředky. Zde máte několik tipů, jak na to:

Vyberte základní barvy

Když začínáte s vytvářením minimalistického šatníku, vyberte si základní barvy, které lze snadno kombinovat. Černá, bílá, šedá a navy jsou skvělým výchozím bodem. Tyto barvy jsou elegantní a často se vzájemně doplňují, což usnadňuje vytváření různých outfitů. Jedná se například o basic topy / trička / košile apod.

Investujte do kvalitních základních kousků

Místo nákupu levného, ale často nekvalitního oblečení, investujte do několika kvalitních základních kousků. Kvalitní oblečení vydrží déle a často vypadá lépe. Základními kousky mohou být například černé kalhoty, bílá košile a dobře padnoucí džíny. Existuje totiž takový mylný fakt, že většinou žena potřebuje mít plnou skříň oblečení, kdežto by to mělo být právě naopak. To, za co byste normálně nakoupili nekvalitní kousky, stačí investovat do těch kvalitních. Ano, bude jich sice méně, ale nevytahají se a neoperou tak rychle.

Vytvořte si kapsulovou kolekci

Kapsulová kolekce je malá skupina oblečení, kterou můžete snadno kombinovat. Zaměřte se na multifunkční kousky, které můžete nosit různými způsoby. Například šaty, které můžete upravit pro formální nebo neformální události, jsou skvělým příkladem. Na našich stránkách najde i článek, který vám k tomu může pomoci.

Článek: Jak na kapsulový šatník

Kombinujte a vrstvěte

Minimalistický šatník neznamená, že musíte mít jen pár kusů oblečení. Kombinujte různé kousky a vrstvěte je, abyste vytvořili nové outfitové kombinace. Tímto způsobem můžete mít dojem, že máte v šatníku více oblečení než ve skutečnosti.

Omezte trendy kousky

Trendy kousky mohou rychle vyjít z módy, a investice do nich tak nemusí být dlouhodobě udržitelná. Zaměřte se spíše na klasické kousky, které neustále zůstávají aktuální. Trendové prvky můžete přidávat pomocí doplňků, které lze snadno vyměnit.

Využijte second-hand a výprodeje

Chcete-li ušetřit peníze, zkuste nakupovat v second-hand obchodech nebo během výprodejů. Často tam můžete najít skvělé kousky za zlomek původní ceny. Druhotné nakupování také přispívá k udržitelnosti a snižuje množství odpadu. Také existují akce, kde ženy nabízejí své vlastní oblečení za pár korun a bývají to velmi kvalitní kusy. Určitě se vám povede sehnat nějaké basic kvalitní oblečení právě na těchto místech. Každopádně v našem obchodě naleznete vše pro váš minimalistický šatník a za přívětivé ceny ať už se jedná o šaty, kalhoty, bundy či obuv.

Zjistěte si svůj vlastní styl

Poznání svého vlastního stylu vám pomůže vyhýbat se impulzivním nákupům a zajistí, že budete nosit pouze to, co opravdu milujete a co vám sluší. Méně oblečení, ale sestavené s citem pro váš osobní styl, vytváří právě účinný minimalistický šatník. Jakmile zjistíte, jaký je váš styl nebudete nadbytečně kupovat oblečení, které třeba vlastně ani nikdy nosit nebudete. Tudíž vám to i umožní buď větší investici do kvalitních kousků nebo například právě ušetříte.

Vytvoření minimalistického šatníku na malém rozpočtu vyžaduje trochu plánování a rozhodování o tom, co je pro vás opravdu důležité. S těmito tipy byste měli být schopni vytvořit funkční a elegantní šatník, který bude nejen úsporný, ale také snadno spravovatelný.