Jak začít s minimalistickou módou

Minimalismus v módě není jen o zbavení se věcí. Je to o vědomém rozhodnutí zaměřit se na kvalitu před kvantitou, a to nejen ve vašem šatníku, ale i ve způsobu, jakým přistupujete k nakupování a kombinování oblečení. Pokud se cítíte připraveni zjednodušit svůj šatník a přejít na minimalistický styl, zde je návod, jak na to:

Prozkoumejte svůj šatník

Než začnete nakupovat nové kousky, projděte svůj stávající šatník a podívejte se, co máte. Zbavte se věcí, které už nepoužíváte, nejsou vám příjemné nebo nezapadají do vašeho nového minimalistického stylu.

Definujte svůj styl

Minimalistický styl se vyznačuje jednoduchými, čistými a funkčními kousky. Zaměřte se na základní kousky, které lze snadno kombinovat a vrstvit. Barvy jako bílá, černá, šedá, navy a béžová jsou základními barvami minimalistického šatníku.

Investujte do kvality

Místo mnoha levných kousků investujte do několika kvalitních kousků, které vydrží delší dobu a budou vypadat lépe. Kvalitní materiály a řemeslné zpracování jsou klíčové pro minimalistický šatník. Ideálně investovat do oblečení jakou jsou trička, tílka, kalhoty apod. v jednoduchých barvách, a hlavně vysoké kvalitě.

Kupujte uvážlivě

Před nákupem nového kusu se zamyslete, zda je skutečně potřeba a zda zapadá do vašeho stávajícího šatníku. Minimalismus znamená také odolnost vůči impulzivním nákupům a raději se zaměřit na to, co opravdu potřebujete.

Důraz na jednoduchost

Minimalistický styl se vyhýbá nadměrným ozdobám a vzorům. Zaměřte se na jednoduché kousky s čistými liniemi a minimálními detaily. Méně je často více. Proto si pečlivě vybírejte vhodné doplňky či obuv.

Pracujte s vrstvami

Vrstvení je klíčovým prvkem minimalistického šatníku. Kombinováním základních kousků můžete vytvořit různé vzhledy a přizpůsobit se různým příležitostem a počasí. Například zvolení svetru a k němu lehnou bundu či kabát. Vše v jednoduchých barvách.

Udržujte svůj šatník organizovaný

Minimalismus také zahrnuje udržování vašeho šatníku dobře organizovaného a přehledného. Máte-li přehled o tom, co vlastníte, snadněji se rozhodnete, co si obléknout, a minimalizujete riziko, že budete kupovat duplikáty nebo zbytečné kousky.

Buďte trpěliví

Přechod k minimalistickému stylu může nějaký čas trvat, zejména pokud jste zvyklí na nadměrné nakupování nebo máte přeplněný šatník. Buďte trpěliví sami se sebou a postupně integrujte minimalistické principy do svého životního stylu.

 

 

Minimalistická móda není jen o oblečení, je to celkový životní styl, který zdůrazňuje jednoduchost, funkčnost a kvalitu. Pokud jste připraveni přejít na minimalistický styl, držte se těchto tipů a začněte budovat šatník, který odráží váš osobní styl a hodnoty.