Minimalistická móda ve firemním prostředí

V dnešní době se firemní kultura stále více posouvá směrem k otevřenějším a přátelštějším pracovním prostředím, což otevírá dveře k větší kreativitě a individualitě ve stylu oblékání. Nicméně, i přesto, že se vyžaduje určitá míra flexibility ve firemním dress codu, stále zůstává důležité zachovat profesionální vzhled. Zde přichází minimalistická móda jako ideální spojení mezi profesionálností a stylem.

Základní principy minimalistické módy v pracovním prostředí

Jednoduchost

Klíčovým prvkem minimalistické módy je jednoduchost. Méně je více. Zvolte kousky očištěné od zbytečných detailů, s čistými liniemi a jednoduchým střihem.

Kvalita nad kvantitou

Místo velkého množství nekvalitních kousků v šatníku se zaměřte na kvalitní kusy, které vydrží a budou vypadat dobře i po mnoha nošeních. Investice do vysoce kvalitních materiálů se vyplatí nejen z hlediska vzhledu, ale i odolnosti a dlouhodobého používání.

Neutralita barev

Minimalistická móda se často spojuje s neutrálními barvami jako jsou černá, bílá, šedá, hnědá nebo béžová. Tyto barvy nejenže vytvářejí elegantní a profesionální vzhled, ale také usnadňují kombinování jednotlivých kousků do různých outfitů.

Důraz na kvalitní střihy

Při výběru oblečení se soustřeďte na kvalitní střihy, které dobře padnou a lichotí vaší postavě. Skvěle padnoucí oblečení automaticky působí sofistikovaně a profesionálně.

Omezený počet doplňků

Místo přeplněného outfitu doplňky, volte spíše jednoduché a minimalistické kousky, které dotvoří váš vzhled, aniž by přehlušovaly hlavní kusy oblečení.

Jak spojit minimalistickou módu s firemním prostředím

Vyberte si kvalitní základní kusy

Investujte do kvalitního a dobře padnoucího oblečení. Může se jedna například o kalhoty, košile či sukně. Tyto kusy budou základem vašeho firemního šatníku a mohou být snadno kombinovány s různými doplňky a vrchním oblečením.

Používejte vrstvení

Vrstvení je skvělý způsob, jak přidat zajímavost a texturu do vašeho outfitu. Kombinujte například košili s vestou nebo svetrem nebo přidejte lehkou šálu či šátek.

Zaměřte se na kvalitní obuv

Kvalitní a pohodlná obuv je klíčová nejen pro váš pohodlný pracovní den, ale také pro celkový dojem vašeho outfitu. Zvolte jednoduché a elegantní boty, které doplní váš minimalistický styl.

Doplňte outfit vhodnými doplňky

I když je v minimalistickém stylu méně často více, správně vybrané doplňky mohou dodat vašemu outfitu šmrnc. Zvolte jednoduché kousky jako jsou minimalistické hodinky, decentní náušnice nebo elegantní kabelka.

Dbejte na udržování čistoty a pořádku

Minimalistický styl se často spojuje s čistotou a jednoduchostí, proto je důležité dbát na to, aby váš outfit vždy vypadal upraveně.

Typy pro firemní outfity z našeho obchodu

Černý elegantní kostým

Kompletní černý kostým FREYA je vhodný do pracovního prostředí, protože vypadá profesionálně, ale zároveň je velmi pohodlný. Pokud kostým obohatíte černými lodičkami a minimalistickou kabelkou dodáte outfitu šmrnc. Ikdyž, je vše v jedné černé barvě není to vůbec špatně, právě naopak.

 

Saténové kalhoty se svetříkem

Široké saténové kalhoty s vysokým pasem jsou skvělou volbou do práce. Jde o outfit, který vypadá sofistikovaně, čiště a elegatně. Na obrázku můžete viodět variantu v černé a béžové barvě. Obě možnosti jsou neskutečné krásné a působí velmi žensky. Úpletová vesta s krátkým rukávem je skvělou volbou, protože právě ta dodává outfitu elegantnost a nenucenost. K takovému outfitu nemusíte brát pouze kabelku, ale hodí se k němu i batůžek a třeba nějaké zlaté decentní šperky, jako nárek nebo náušnice.

Úpletový komplet

Čeká vás v práci náročný den a běhání po schůzkách? Tento komplet je to pravé pro vás. Na celodenní nošení je jako dělaný. Úpletový komplet je velmi přizpůsobivý vašim křivkám a tím pádem se v něm můžete cítit velmi příjemně. Ke kompletu je možné vzít i klasické tenisky, ale pokud je potřeba formálnější obuv, tak i ta je vhodná.

Závěr

Minimalistická móda nabízí skvělý způsob, jak spojit profesionální vzhled s osobním stylem. Díky důrazu na jednoduchost, kvalitu a neutralitu barev můžete vytvořit elegantní a sofistikovaný outfit, který bude vhodný do každého firemního prostředí. S těmito základními principy a tipy se můžete snadno stát vzorem stylu ve vaší práci.